Omnihis B.V.  Telefoon: 0900-6664447 (0900-OMNIHIS)   |  mijn.Omnihis.nl | Teamviewer Apple of Windows

“We willen samen het 1+1=3-effect sorteren”

Het hing in de lucht, maar de kogel is nu door de kerk: Omnihis B.V. en Promedico zijn gefuseerd. Sinds 1 juni 2022 zijn we samen één. In dit bericht vertellen we er meer over.

Leestijd ± 3 minuten

Met ingang van 1 juni 2022 hebben we met Promedico de krachten gebundeld en besloten als een organisatie verder te gaan. Als ontwikkelaars en leveranciers van IT-zorgsystemen voor de eerstelijnszorg werkten we al vele jaren succesvol samen. Dat teamwork smaakte naar meer en is nu door de fusie officieel. Het zorgt voor mooie kansen om met meer slagkracht de multidisciplinaire zorg in de eerste lijn naar een hoger niveau te brengen.

 

De trends en ontwikkelingen in de markt waren voor beide organisaties de aanleiding voor de fusie. “Er moest iets gebeuren”, benadrukt Jeffrey Verhoek, Business Developer bij Omnihis. De voorbereidingen om met Promedico te fuseren waren daarom op de achtergrond al een poos aan de gang. Omdat alle stakeholders en de besturen belangen en keuzes goed moesten afwegen heeft het even geduurd om de fusie definitief te maken. Tot nu dus.

 

Waarom passen Omnihis en Promedico goed bij elkaar?
Omnihis en Promedico hebben veel gemeen. Beide organisaties ontwikkelen IT-zorgsystemen volgens het principe ‘voor en door’ zorgprofessionals. Deze innovatieve systemen ondersteunen dagelijks zo’n 125 apotheken, 160 apotheekhoudende huisartsen en 1.200 huisartspraktijken door het hele land. Daarmee dragen we bij aan eenvoud van en overzicht in de complexiteit van de eerstelijnszorg. “Door het samen te gaan doen, vergroten we de slagkracht én de waarde die we kunnen leveren aan onze klanten. Het onderscheidende vermogen blijven we vinden in onze werkwijze zonder winstoogmerk, zodat we ons kunnen blijven focussen op het belang van onze klanten’, aldus Gijs van der Wielen, CEO Promedico.

Naast dat we als organisaties dezelfde IT-taal spreken, hebben we ook overeenkomsten wat betreft klantgroepen, historie, DNA én gedeelde visie op de toekomst. Promedico richt zich sinds 1985 op het mogelijk maken van geïntegreerde zorg, met zorgverleners voor zorgverleners. Zoals bijvoorbeeld Promedico-ASP voor huisartsen, VDF voor apotheekhoudende huisartsen en APRO voor apothekers. Deze open systemen zorgen voor optimale toegankelijkheid en uitwisseling van informatie tussen zorgprofessionals onderling en met de zorgconsument. Hiermee maakt Promedico het verschil in kwaliteit, efficiëntie en betaalbaarheid van de zorg. Dit zorgt voor de ontwikkeling van zinnige innovaties waarmee gezamenlijk de zorg nog beter wordt. Wij ontwikkelen sinds 1988 software volgens het principe ‘voor en door huisartsen’ en streven daarbij naar het ontwikkelen van de allerbeste digitale tooling voor huisartsenpraktijken en zorgcentra.

 

Elkaar beconcurreren of versterken? Makkelijke keuze
Met het oog op de ontwikkelingen in de toekomst, waarbij naar verwachting steeds minder softwarepartijen de markt zullen gaan bedienen, bleek het verstandiger om krachten te bundelen dan elkaar de vliegen af te vangen. “We wilden samen het 1+1=3-effect sorteren”, vertelt Jeffrey. “Bij elkaar hebben we een groter marktaandeel en wordt het voor zorgpartijen aantrekkelijker om met ons in zee te gaan.”

 

Goed voor zorginnovatie
Alle opgebouwde kennis en expertise blijft door de fusie volledig in tact en inzetbaar voor zorginnovatie. Dat geeft medewerkers volop mogelijkheden en ruimte om verder te ontwikkelen. Het maakt de organisatie een aantrekkelijke werkgever in de IT-sector. “Met onze innovatieve oplossingen maken we iedere dag weer het verschil voor de zorgprofessionals in de eerste lijn. Dat je daar als IT-professional een bijdrage aan kan leveren geeft iedere dag weer een goed gevoel”, verzekert Peter Smithjes, directeur Omnihis.

 

Volgende stappen
Uiteraard houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen via onze diverse kanalen zoals bekend.

 

Meer weten?
Heb je vragen over de fusie? Stel ze gerust. Bel 0900-6664447 of mail naar info@omnihis.nl.

 

Omnihis, het his van de toekomst

Door LHV uitgeroepen als meest gebruiksvriendelijke HIS (HuisartsInformatieSysteem - Cijfer 9,2 onderzoek 2016)

Contactgegevens

Kosterijland 70
3981 AJ Bunnik
0900-6664447 (0900-OMNIHIS)
sales@omnihis.nl

Copyright © 2019-2020   Sitemap