OmniHis B.V.  Telefoon: 0900-6664447 (0900-OMNIHIS)   |  mijn.OmniHis.nl
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuws
  • COVID-19 update, tijdelijke noodvoorziening, versnelde LSP aansluiting, landelijk meldsysteem

COVID-19 update, tijdelijke noodvoorziening, versnelde LSP aansluiting, landelijk meldsysteem

Tijdelijke noodvoorziening om belangrijke huisartsgegevens te raadplegen

Zoals u wellicht uit de media (o.a. VWSLHVVZVZ) heeft vernomen, wordt het tijdelijk mogelijk om belangrijke huisartsgegevens van de patiënt te raadplegen. Dit om de toenemende druk tijdens de COVID-19-crisis op huisartsenposten (HAP) en de spoedeisende hulp (SEH) te verlichten.Met deze tijdelijke noodvoorziening, welke op verzoek van LHV, NHG, InEen en Patiëntenfederatie Nederland is voorbereid, wordt het voor de HAP en SEH mogelijk gemaakt om, voor de duur van de Coronacrisis, inzage te krijgen in meer patiëntendossiers. Naast de patiënten die reeds al een actieve opt-in hebben voor het Landelijk Schakel Punt (LSP), ook de patiëntgegevens van patiënten die nog geen keuze hebben opgegeven of bezwaar hebben gemaakt voor het uitwisselen van hun dossier met de HAP en SEH versneld uit te wisselen.

OmniHis zal dit voor u inregelen. Voor alle patiënten waarvoor nog geen keuze bekend is, zal een zgn. Corona opt-in worden vastgelegd. Deze opt-in is te herkennen aan de tekst “CO2020” in het veld voor het voorwaardendocument. Of een dossier daadwerkelijk aangemeld zal worden, wordt bepaald door alle andere criteria waaraan een aanmelding moet voldoen, zoals een geverifieerd BSN e.d. Als deze versnelde aanmeldprocedure niet langer noodzakelijk is, zullen al deze Corona toestemmingen weer verwijderd worden.

Nog niet aangesloten op het LSP, maak gebruik van de versnelde aansluitprocedure?

Bent u nog niet aangesloten op het LSP maar wilt u wel meedoen aan deze voorziening vul dan het formulier in. Het versneld aansluiten op het LSP hangt af van enkele zaken zoals:

  • wel of geen UZI-abonnee,
  • wel of geen UZI-pas,
  • wel of geen UZI-servercertificaat.

Het proces van aansluiting op het LSP neemt over het algemeen een paar weken in beslag. Met VZVZ en uw hostingpartij zullen wij proberen dit proces voor u te versnellen.

Vergoedingen VZVZ

Op de website van VZVZ vindt u informatie over de vergoedingen die van toepassing zijn voor aansluiting op het LSP.  Zoals eenmalige vergoeding, structurele vergoeding of opt-in vergoeding. In navolging op de noodvoorziening die is aangenomen op 8 april 2020, is de vergoedingsregeling (tijdelijk) aangepast. Sluit u zich vandaag nog aan op het LSP. https://www.omnihis.nl/contact/aanvraag-lsp-koppeling/

Landelijk meldingssysteem voor niet-geteste COVID-19 patiënten en sterfgevallen

Zoals u wellicht bekend is, worden door het RIVM op dit moment alleen positief geteste sterfgevallen in de officiële cijfers meegenomen.  Heeft u als huisarts een sterk vermoeden van een COVID-19 infectie bij een van uw patiënten? Registreer dit nu via het platform van ZorgDomein. U kunt ook meldingen invoeren over overleden COVID-19 patiënten van de afgelopen weken. Het speciale meldingssysteem in ZorgDomein gaat een dezer dagen live. Het zogenoemde Consortium Huisartsgeneeskunde denkt in de week van 20 april de eerste landelijke resultaten te kunnen delen. Meer hierover op https://zorgdomein.com/nieuws/in-zorgdomein-landelijk-meldingssysteem-voor-niet-geteste-covid-19-pati%C3%ABnten-en-sterfgevallen/

COVID-19 vragenlijst via NHGDoc

Alleen met een gezamenlijke inspanning van de huisartsen in Nederland kan er worden voorzien in aanvullende informatie over algemene epidemiologie van COVID-19 en informatie over hoog-risicopatiënten. De gegevens zullen anoniem en in lijn met de AVG beschikbaar worden gesteld aan het RIVM. Hoe kunt u als huisarts hierbij helpen? Huisartsen vullen voor alle patiënten met (een klinische verdenking op) COVID-19 een korte vragenlijst in via NHGDoc. Waar vindt u de COVID-19 vragenlijst? U als gebruiker van OmniHisScipio kunt dit vinden op de website van NHGDoc en/of voor meer informatie kijk op mijn.omnihis.nl.

 

OmniHis, van voor en door huiartsen

Door LHV uitgeroepen als meest gebruiksvriendelijke HIS (HuisartsInformatieSysteem - Cijfer 9,2 onderzoek 2016)

Contactgegevens

Kosterijland 70
3981 AJ Bunnik
0900-6664447 (0900-OMNIHIS)
info@omnihis.nl

Copyright © 2019-2020   Sitemap