OmniHis B.V.  Telefoon: 0900-6664447 (0900-OMNIHIS)   |  mijn.OmniHis.nl | Teamviewer Apple of Windows
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuws
  • Digitale uitwisseling van medicatiegegevens en meer LSP nieuws

Digitale uitwisseling van medicatiegegevens en meer LSP nieuws

Afgelopen maandag 5 oktober was de testdag voor de digitale uitwisseling van medicatiegegevens via LSP. OmniHis is voorstander van betere uitwisseling van medicatiegegevens en doet al jaren mee aan het verbetering van dit medicatieproces. Dat zou mooi zijn: minder medicatiefouten, minder onnodige ziekenhuisopnames en daarmee minder menselijk leed. Het goed uitwisselen van medicatiegegevens helpt daarbij.

Diverse softwareleveranciers (waaronder OmniHis) en zorgverleners testten op die maandag verschillende scenario’s. Het in de praktijk laten ervaren is winst – je ziet een keten ontstaan waarin schakels elkaar bevragen.” Samenwerkingsverband SIGRA (regionaal samenwerkingsverband in Amsterdam en omstreken) had de primeur in het testen van digitale gegevens uitwisseling in de zorg. Apotheker, huisarts, ziekenhuisapotheker, psychiater en trombosearts wisselden medicatie afspraken uit. Samen bootsten zij verwachte praktijksituaties na en checkten of berichten doorkwamen zoals bedacht was, om uiteindelijk bij te gaan dragen aan een veilige patiëntenzorg. Bron: https://www.vzvz.nl/actueel/5-oktober-testdag-digitale-uitwisseling-van-medicatiegegevens en https://www.sigra.nl/regio-amsterdam-test-digitale-medicatieoverdracht

LSP-ketenzorg

Eind vorige maand werd er via het LSP ook een ketentest uitgevoerd in de regio Rhogo. Ook hier positieve resultaten. Ketenzorg Informatie Systeem Caresharing heeft daarom aangegeven in november verder te willen met de ketenzorg testen in deze regio. Binnenkort meer informatie over LSP-ketenzorg.

LSP-ICA

Naast de professionele samenvatting worden de ICA-gegevens ook uitgewisseld via het LSP. LSP-ICA (ICA staat voor Intoleranties, Contra-indicaties en Allergieën). Het gebruik van medicijnen die conflicteren met de ICA-gegevens van een patiënt, kan ernstige complicaties tot gevolg hebben. Daarom is het belangrijk dat zorgverleners die medicatie voorschrijven of uitleveren, inzicht hebben in de meest recente ICA-gegevens van hun patiënten.

LSP-ICA bundelt alle ICA-gegevens van een patiënt vanuit OmniHisScipio in één handig overzicht. Zorgverleners kunnen dit overzicht opvragen via het Landelijk Schakelpunt. De gegevens kunnen afkomstig zijn van de huisarts of van apotheken binnen hetzelfde samen­werkings­verband (regio). LSP ICA geeft ook aan van welke bron de ICA-gegevens afkomstig zijn.

LSP vergoeding

Bent u nog niet in het bezit van een LSP koppeling? Wilt u hier nog steeds gebruik van maken en in aanmerking komen voor de huidige vergoedingsregeling? Dan is ons advies dit voor 25 oktober aan ons door te geven. De huidige vergoeding vanuit VZVZ stopt per 31 december. Om nog in aanmerking te komen voor de huidige vergoeding vanuit VZVZ dient u de koppeling voor 31 december zowel administratief als technisch gerealiseerd te hebben onder de VZVZ voorwaarden.

OmniHis, van voor en door huiartsen

Door LHV uitgeroepen als meest gebruiksvriendelijke HIS (HuisartsInformatieSysteem - Cijfer 9,2 onderzoek 2016)

Contactgegevens

Kosterijland 70
3981 AJ Bunnik
0900-6664447 (0900-OMNIHIS)
info@omnihis.nl

Copyright © 2019-2020   Sitemap