OmniHis B.V.  Telefoon: 0900-6664447 (0900-OMNIHIS)   |  mijn.OmniHis.nl | Teamviewer Apple of Windows

eHealthweek 2018

Komende week staat de eHealth weer volop in de aandacht tijdens de landelijke eHealthweek 2018 van 20 tot en met 26 januari. Deze aandacht is net zoals voorgaande jaren positief, maar volgens onderzoek ook dringend nodig.

Onderzoek eHealth bij de Huisarts

(Video)chatten met uw huisarts, een recept online aanvragen of een email sturen aan de huisarts. Deze vorm van eHealth, zoals dat heet, gebeurt bijna nooit. Het zijn wel allemaal bestaande mogelijkheden voor patiënten om via internet contact te maken met de dokter. Maar waarom wordt dit niet gebruikt of ingezet? Patiënten bevinden zich massaal op het internet maar de digitale weg naar de dokter is nog niet gevonden. Hoe kan dat?

Uit onderzoek van Martine Huygens die recentelijk op 11 januari j.l. aan de Universiteit van Maastricht promoveerde, met haar onderzoek naar  #eHealth bij de #huisarts. Blijkt dat deze vormen van e-health nog onvoldoende bij de doelgroep onder de aandacht is gebracht. Met andere woorden de patiënt is niet op de hoogte van het feit dan men via de website van de huisarts direct een afspraak kan maken of een consult of een herhaalrecept kan indienen. Lees het complete rapport: http://ow.ly/5YDp30hJsVm  of beluister het interview op @NPORadio1

ehealthweek2018
ePortaal diensten

eHealth heeft zich al positief bewezen dat het bijdraagt aan de betere bereikbaarheid van de zorg, toch blijft volgens de jaarlijkse eHealth-monitor van Nictiz en het Nivel het gebruik ervan nog achter.

Zorggebruikers willen graag online diensten van hun (huis)arts, maar weten hun weg daarnaartoe niet altijd goed te vinden. Wellicht zit u als zorgaanbieders met vragen zoals: Hoe breng ik mijn diensten onder de aandacht? Hoe spreek ik mijn patiënten online aan? Hou ik nog wel controle over mijn praktijk als ik mijn agenda online open zet? Wilt u meer weten hoe u voor uw patiënten zorg beter bereikbaar kunt maken vraag dan via de links of het menu productinfo informatie aan over onze ePortaal producten (eAfspraakeConsult en eRecept).

Partners

Voor onze ePortaal diensten werken we samen met leveranciers van klantportalen zoals Doctena en Pharmeon. De laatstgenoemde organiseert tijdens de eHealthweek een Inspiratie-evenement om samen uw zorg online beter bereikbaar te maken!  Namens onze partner Pharmeon bent u woensdag 24 januari 2018 van harte welkom op hun Uw Zorg online challenge 2018 in het Amsterdam health & technology center. Klik hier voor meer informatie of meldt u zich aan via het formulier.

Omnihis, het his van de toekomst

Door LHV uitgeroepen als meest gebruiksvriendelijke HIS (HuisartsInformatieSysteem - Cijfer 9,2 onderzoek 2016)

Contactgegevens

Kosterijland 70
3981 AJ Bunnik
0900-6664447 (0900-OMNIHIS)
info@omnihis.nl

Copyright © 2019-2020   Sitemap