OmniHis B.V.  Telefoon: 0900-6664447 (0900-OMNIHIS)   |  mijn.OmniHis.nl

Frequently Asked Questions

Hier vindt u de meest gestelde vragen met de bijbehorende antwoorden. Mocht u het antwoord op uw vraag hier niet vinden, neemt u dan contact op met onze Servicedesk op telefoonnummer 0900 – 666 444 7 of via mail: servicedesk@omnihis.nl

Hoelang duurt een overstap naar OmniHisScipio?
Mede omdat er vaak meerdere partijen betrokken zijn, oude HIS leverancier, hostingpartij, certificering, etc rekenen we met een 3 maanden doorlooptijd.
Moet ik een nieuwe computer kopen om OmniHisScipio 4 met Omnis Studio 8 te gebruiken?

Afhankelijk van de leeftijd van uw Mac/PC zal OmniHisScipio 4 en Omnis Studio 8 hier gewoon op werken. Controleer voor de zekerheid de specificaties onder aan deze pagina.

Ondersteunt OmniHis macOS Mojave?

Vanaf nu kun je in de Mac App Store macOS Mojave downloaden (macOS 10.14). Als geen ander begrijpen we dat u een dergelijke mooie update van macOS graag wilt uitproberen. Momenteel testen wij de nieuwe versie van macOs of ons platform Omnis Studio hier goed op draait. Daarom ons advies aan u om te wachten, zodat wij kunnen onderzoeken of wij deze kunnen ondersteunen. Wij informeren u uiteraard zo spoedig mogelijk (via mail en de community portaal) wanneer u OmniHis Studio 8 met OmniHisScipio 4 onder macOS Mojave voor productiedoeleinden kunt gaan gebruiken.

Welke apparatuur kan aan OmniHisScipio worden gekoppeld?

Vele zaken waaronder de Spirometer en de 24-uurs bloeddrukmeter van de firma Welch Allyn.

Welke hostingpartij moet ik kiezen?

Het aanbod verschilt per hostingpartij. Uw keuze kan afhangen van de aangeboden dienst of product. Wel dient u te kiezen voor een gecertificeerde hostingpartner. Deze heeft een contract met OmniHis BV, waarin de wederzijdse rechten en plichten van de hostingpartner en de gebruiker met betrekking tot de hostingdiensten zijn vastgelegd.

Binnenkort met pensioen?

Gaat u binnenkort of op iets langere termijn stoppen met uw praktijk? Maak gebruik van onze dienst "praktijkoverdracht".  Wij helpen u graag met de voorbereiding, dit doen we in 3 stappen.  

1. Inventarisatie/scan,
2. Overzicht van de (benodigde)IT-middelen,
3. Actieplan.

 

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op

Hoe krijg ik als klant toegang tot mijn.omnihis.nl?

Elke klant die bij ons geregistreerd staat kan voor zichzelf en de eigen medewerkers toegang vragen tot het besloten portaal. Op deze portaal zal u de gebruikelijke productinformatie, helpteksten, software downloads, registratie van evenementen, tutorials en nog veel meer kunnen vinden. Registratie via het formulier.

Mag mijn externe ICT'er ook toegang tot mijn.omnihis.nl?

Aan externe ICT medewerkers/systeembeheerders/hostingpartijen wordt op dit moment nog geen toegang verleend. Zij ontvangen voor nu nog de noodzakelijke informatie via de bij hun bekende medium. In de toekomst zullen wij ze wel individueel toegang verlenen. Hiervoor kunnen zij zich via deze link aanmelden.

Kan ik een training krijgen of mij voor een cursus OmniHisSccipio inschrijven?

Jazeker, training is mogelijk. Ook worden er met regelmaat cursussen en masterclasses gehouden waar je als OmniHisScipio gebruiker kunt inschrijven. Daarnaast wordt er via het mijn.omnihis.nl (het community portaal) vaak informatie over de trainingen gedeeld en kunt u tutorial video's vinden over diverse onderwerpen. Training op locatie nodig? Vraag de sales afdeling naar de mogelijkheden of stuur een mail naar opleidingen@omnihis.nl

Waar kan ik instructies vinden hoe ik met OmniHisScipio kan werken?

In OmniHisScipio is een zeer uitgebreide helpfunctie ingebouwd. Vanuit ieder scherm is met één druk op de knop de bijbehorende helptekst direct beschikbaar. Er kan echter ook op trefwoord worden gezocht naar helpteksten. Thuis zelf even oefenen of kijken hoe het werkt? Vraag dan gratis een demo versie aan.

Versie ondersteuning

Bij het uitbrengen van elke nieuwe release van OmniHisScipio zijn er altijd aanpassingen ten behoeve van verbetering van het pakket. Om deze reden is het voor onze gebruikers dan ook verstandig om altijd spoedig te updaten naar de meest recente versie.

We adviseren onze gebruikers om zowel het platform Omnis Studio als het HIS (OmniHisScipio) zo goed mogelijk up-to-date te houden tot en met de laatst beschikbare versie. Hiermee voorkomt de gebruiker dat ze voor een probleem onze servicedesk moeten raadplegen, wat in een nieuwere versie is opgelost.  Al kunnen er  situaties aanwezig zijn dat vanwege een waarneemgroep, men niet direct kan updaten en derhalve op de een-na-nieuwste versie werkzaam is. 

Hardware en Systeemeisen

OmniHisScipio gebruikt een ontwikkel omgeving als platform om te functioneren. De leverancier van dit platform (wat soms voor verwarring leidt) heet Omnis inc. Voor het gebruik van de nieuwste versie van OmniHisScipio wordt Omnis Studio versie 8 voorgeschreven.
Hieronder vindt u de relevante informatie aangaande de specs: Minimale systeemvereisten voor Omnis Studio 8 en voor de laatse OmniHisScipio. Zie de installatiepagina hoe u deze kunt installeren.

Minimaal voor Omnis Studio

 • macOS
  • minimaal 2 GB intern geheugen (RAM)
  • 250 MB vrije hardeschijfruimte ter beschikking van Omnis Studio
  • meest recente versie van Java geïnstalleerd
  • minimaal MacOS Sierra (versie 10.12)
  • oudere versies werken maar zijn niet getest, zoals OS X El Capitan (versie 10.11)
  • lager dan besturingssysteem OS X Yosemite (10.10) wordt niet ondersteund
 • Windows
  • minimaal 2 GB intern geheugen (RAM)
  • 250 MB vrije hardeschijfruimte
  • 64-bit versie windows (beperkte ondersteuning voor 32-Bit)
  • minimaal Windows 8 (ouder versies werken maar worden niet getest. NB: Het is zeer belangrijk dat de laatste update van de systeemsoftware is geïnstalleerd. Dit in verband met de benodigde javaversie).

Minimaal voor de laatste OmniHisScipio versie

 • macOS
  • Aanbevolen iMac, MacMini, MacBook Pro met Intel architectuur
  • minimaal 8 GB intern geheugen (RAM)
  • 1 GB vrije hardeschijfruimte ter beschikking van OmniHisScipio
  • minimaal OS X El Capitan (versie 10.11) of MacOS Sierra (versie 10.12)
 • Windows
  • Aanbevolen een Windows 10 machine van maximaal 2 tot 3 jaar oud
  • minimaal 8 GB intern geheugen (RAM)
  • 1 GB vrije hardeschijfruimte ter beschikking van OmniHisScipio
  • minimaal Windows 8 (ouder versies werken maar worden niet getest).

Monitoren

Ons advies is om minimaal 19 inch monitoren te gebruiken voor een optimale ervaring van OmniHisScipio. Op kleinere monitoren is het in sommige schermen nodig om te scrollen. De minimale benodigde resolutie is 1620 pixels horizontaal en 1050 pixels verticaal.

Hosten van de data

Alle data wordt opgeslagen in een database bij een hostingpartij. Grote voordelen hiervan zijn dat onze gebruikers niet meer dagelijks een backup hoeven te maken en ook het beheer van de tabellen (medicatie etc.) centraal wordt geregeld. OmniHis B.V. werkt samen met gecertificeerde hostingpartijen waardoor de kwaliteit van de hosting wordt gewaarborgd.

Internet

Wij adviseren onze gebruikers contact op te nemen met hun hostingpartij, die kan per situatie advies geven over de meest optimale netwerkverbinding. OmniHis B.V. adviseert om een zakelijk abonnement af te sluiten, waarbij tenminste een verbinding van 8 Mbps download- en 1 Mbps upload-snelheid wordt gegarandeerd en waarbij de responstijd bij storingen < 1 uur is en een oplostijd van < 8 uur.

Heeft u een vraag?

Stel ze gerust, onze Servicedesk is voor u beschikbaar van 8:00 uur tot 17:30uur.
U kunt ze bereiken via 0900-6664447 (0900-OMNIHIS) Of via het formulier.

OmniHis, van voor en door huiartsen
Door LHV uitgeroepen als meest gebruiksvriendelijke HIS (Cijfer 9,2 onderzoek 2016)

Contact gegevens

Kaap Hoorndreef 30
3563 AT Utrecht
0900-6664447 (0900-OMNIHIS)
info@omnihis.nl