OmniHis B.V.  Telefoon: 0900-6664447 (0900-OMNIHIS)   |  mijn.OmniHis.nl | Teamviewer Apple of Windows

Geschiedenis

OmniHis als eerste HIS aan de slag met de nieuwe LSP Ketenzorg!

juni 26, 2019

OmniHis kan met trots mededelen dat wij zijn geaccepteerd voor de nieuwste versie van LSP Ketenzorg 1.0.2 en daarmee het eerste HIS zijn wat deze mijlpaal heeft bereikt! Lees het artikel

Lees meer

Ook Sint Maarten kiest voor OmniHis

mei 16, 2019

Met trots kan OmniHis naar buiten brengen dat wij internationaal actief worden en wel op het Caribische eiland Sint Maarten.

 

Lees meer

OmniHis doet mee aan programma OPEN

mei 10, 2019

Ook OmniHis doet mee aan het OPEN-programma; op dit moment bieden wij onze huisartsen al de mogelijkheid om gegevens uit te wisselen met patiënten in een online omgeving. Denk hierbij aan de diverse portaaldiensten die wij bieden zoals eAfspraak, eConsult en eRecept. Speciaal voor onze gebruikers organiseren we informatiebijeenkomsten om hun te informeren over de aankomende wettelijk verplicht om patiënten elektronische toegang te geven tot de eigen medische gegevens. Lees meer 

Lees meer

HIS onderzoek LHV geüpdatet – OmniHisScipio excelleert op 11 kenmerken

september 7, 2018

Het HIS-vergelijkingsonderzoek van het LHV uit 2016 is geüpdatet. Anno 2018 zijn we degene die op de meeste kenmerken excelleert. Voor dit onderzoek heeft LHV wederom de HIS’en vergeleken op een paar honderd functionaliteiten. Lees het artikel  

Lees meer

Nieuwe directie, nieuwe koers

januari 2, 2018

Bij de werkmaatschappij OmniHis B.V. vindt een wisseling van directie plaats. Peter Smithjes is per 1 november gestart bij OmniHis.

Lees meer

OmniHisScipio 4.0. beschikbaar

november 20, 2017

De nieuwe versie van OmniHisScipio 4.0 is beschikbaar. Dit is de eerste versie die alléén op Omnis Studio 8 beschikbaar is (NB: Het gaat hier om de Omnis runtime omgeving!)

Lees meer

OmniHisScipio: het meest gebruiksvriendelijke HIS in de markt!

december 5, 2016

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) heeft een onderzoek uitgevoerd onder de 9 HISsen (Huisarts Informatie Systemen).

Lees meer

Lancering nieuwe Scipio

november 8, 2008

Op 8 november 2008 werd tijdens de huisartsenbeurs het nieuwe Scipio gelanceerd.

Lees meer

4 hosting partners gecertificeerd om Scipio te gaan hosten

september 1, 2008

OmniHis BV weer in eigenbeheer tevens is Harm Kolk als de nieuwe directeur aangesteld.

Lees meer

Eerste gebruikers op het nieuwe OmniHisScipio

februari 5, 2007

Begin 2007 gaan de eerste pilotgebruikers aan de slag met OmniHisScipio. Centraal databeheer en nieuwe ontsluitingsmogelijkheden van de data, onder andere voor aansluiting op AORTA, zijn daarmee gerealiseerd.

Lees meer

Komst OmniHis Studio

september 1, 2004

OmniHis Studio vereiste een volledige nieuwbouw van het pakket. In september 2004 werd het uitgeleverd. De interface, het sterke punt, was vrijwel hetzelfde gebleven en er waren veel vernieuwingen in het programma aangebracht. Er zaten ook bugs in en er kwamen spoed-updates om ze te verhelpen. Computers, printers en scanners moesten veelal worden vernieuwd. Macintosh-gebruikers gingen over op het besturingssysteem MacOsX.

Lees meer

MacHis wordt OmniHis

maart 2, 2004

Het coöperatiebestuur zette de lijnen uit voor de toekomst. Dick zou nog drie jaar blijven programmeren en daarna wellicht nog een paar jaar op projectbasis. Hij zou gaan afbouwen. Het programma moest worden vernieuwd: OmniHis Studio zou komen en dat betekende een volledige nieuwbouw van het programma. Er moesten programmeurs bij, een algemeen directeur en een kantoor (in Zaltbommel). Er moest een ASP (centrale server) komen. De markt eiste het. Ook de associatie met Macintosh moest uit de wereld. MacHis draaide immers ook op Windows. MacHis werd daarom omgedoopt tot OmniHis.

Lees meer

Overname MacHis door opgerichte coöperatie

maart 2, 2000

De coöperatie werd opgericht, waarvan vierhonderd van de toen vijfhonderd gebruikers lid werden en inleg betaalden. De saamhorigheid was groot. Na aanvankelijk moeizame onderhandelingen was de overname in 2000 een feit.

Lees meer

In handen van Microbais

januari 1, 1998

Dick stopte in 1998 definitief als huisarts en wilde daarnaast nog meer taken afstoten. Alleen uitbreiding van personeel was niet meer genoeg. Er was stroomlijning nodig. Dick ging in gesprek met de coöperatie Microbais. Dat was een coöperatie van apothekers die behalve hun apothekerssysteem Aposys ook voor huisartsen een HIS (HetHis) ontwikkelden.

Lees meer

MacHis-gemeenschap

december 2, 1994

MacHis begon door te breken: het had alles wat de andere programma’s misten. Een goed ogende grafische vormgeving, makkelijk te begrijpen, geen zwarte of groene schermen met witte letters, geen ingewikkelde commando’s.

Lees meer

Hoogste score gebruiksvriendelijkheid

november 1, 1994

In onderzoeken naar de kwaliteit van diverse HISsen scoorde MacHis (samen met Medicom) het hoogst in gebruiksvriendelijkheid en tevredenheid van de gebruikers.

Lees meer

MacHis als eerste HIS door de WCIA goedgekeurd

januari 1, 1991

In 1991 wordt MacHis als eerste HIS door de WCIA goedgekeurd.

Lees meer

Oprichting gebruikersvereniging MedMac

januari 1, 1990

In 1990 richtte Dick zelf de gebruikersvereniging MedMac op.

Lees meer

Eerste gebruikers op MacHIS

januari 1, 1988

In 1988 gaan de eerste praktijken met MacHIS werken. Inmiddels waren de WCIA-richtlijnen ontwikkeld, waarin onder meer stond dat er een gebruikersvereniging en een mantelovereenkomst moesten zijn.

Lees meer

Start ontwikkeling MacHis

januari 1, 1985

Huisarts Dick Kalis begint in 1985 met de ontwikkeling van software voor de huisartsenpraktijk. De software, MacHis, heeft overzichtelijke grafische schermen gebaseerd op de ‘groene kaart’.

Lees meer
Omnihis, het his van de toekomst

Door LHV uitgeroepen als meest gebruiksvriendelijke HIS (HuisartsInformatieSysteem - Cijfer 9,2 onderzoek 2016)

Contactgegevens

Kosterijland 70
3981 AJ Bunnik
0900-6664447 (0900-OMNIHIS)
info@omnihis.nl

Copyright © 2019-2020   Sitemap