OmniHis B.V.  Telefoon: 0900-6664447 (0900-OMNIHIS)   |  mijn.OmniHis.nl | Teamviewer Apple of Windows
Werken bij OmniHis

Toename aanvraag online herhaalrecepten

De behoefte van de Nederlandse patiënt omtrent de online medische omgeving verschuift, zo blijkt uit het onderzoek van het CBS. Ruim een vijfde van de Nederlandse volwassen heeft wel eens een online herhaalrecept aangevraagd bij zijn huisarts.

Ongeveer de helft van de ondervraagde weet dat het mogelijkheid om online een herhaalrecept aan te vragen en ruim 45 procent gaf aan dit ook wel eens te doen. Omgerekend is dat 22 procent van de volwassen bevolking.
De groep ondervraagde die nog niet de mogelijkheid hebben herhaalrecepten online aan te vragen of zich nog niet bewust waren van deze mogelijkheid, zegt bijna twee derde dit wel te willen gaan doen in de toekomst.

Ook met betrekking tot het maken van een afspraak groeit de behoefte naar een online mogelijkheid. Vier op de tien volwassenen gaf aan dat dit mogelijk is bij hun huisarts, zo’n een derde hiervan deed dit ook. Van de groep waarbij het maken van een online afspraak nog niet mogelijk is gaf 65 procent aan dit wel te willen.

Ook OmniHis merkt de verschuiving van behoefte onder de doelgroep en probeert u als huisarts daar zo goed mogelijk in te ondersteunen. Daarom zijn sinds Januari 2019 de portalen eAfspraak en eConsult opgenomen in ons standaardpakket zodat wij ervoor kunnen zorgen dat u als arts in de behoefte van de patiënt voorziet.

Bent u al een aangesloten praktijk bij ons en heeft u vragen of deze portaaldiensten? Of bent u nog géén aangesloten praktijk bij ons en wilt u meer weten over OmniHis, onze aangeboden pakketten en de tarieven? Neemt u dan contact op met sales@omnihis.nl of via 0900-6664447 optie 2. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Bron: CBS, 2019

Omnihis, het his van de toekomst

Door LHV uitgeroepen als meest gebruiksvriendelijke HIS (HuisartsInformatieSysteem - Cijfer 9,2 onderzoek 2016)

Contactgegevens

Kosterijland 70
3981 AJ Bunnik
0900-6664447 (0900-OMNIHIS)
info@omnihis.nl

Copyright © 2019-2020   Sitemap