OmniHis B.V.  Telefoon: 0900-6664447 (0900-OMNIHIS)   |  mijn.OmniHis.nl | Teamviewer Apple of Windows
  • Home
  • blog/nieuws
  • Nieuws
  • Meer online afspraken door toevoeging afspraaktypes; online beeldbel- of een telefonische afspraak via het portaal

Meer online afspraken door toevoeging afspraaktypes; online beeldbel- of een telefonische afspraak via het portaal

Bij het ePortaal van onze partner (Pharmeon) en tevens leverancier van Uw Zorg online is sinds kort de webagenda vernieuwd. Met de aanpassing is het voor huisartspraktijken mogelijk meerdere type afspraken aan te bieden en zo online hun bereikbaarheid te verbeteren. Praktijken zien hun online afspraken toenemen door de toevoeging van de afspraaktypes in het portaal. Een prima toevoeging nu er veel praktijken door de coronacrisis overschakelden op telefonische- of videoconsulten.

Weer online afspraken maken

Tijdens de eerste lockdown hadden veel praktijken hun webagenda uit gezet. Inmiddels worden nu weer afspraken (telefonisch, video) online geboekt en komen de praktijken boven het niveau van voor de coronacrisis. Verder ziet Pharmeon ook het aantal eConsults op de praktijken flink toenemen. Bijna de helft van alle patiënten heeft een onlineaccount en maakt hier minimaal één keer per jaar gebruik van. (bron praktijken Pharmeon).

GebruiksvriendelijkAfspraak mogelijkheden

Het systeem werkt gebruiksvriendelijk want je ziet duidelijk in het HIS wat voor soort afspraak bij welke arts is geboekt. Wel moeten nu nog voor het beeldbellen handmatig aan de patiënt een link per sms of e-mail worden verstuurd. Dat gaat gelukkig heel snel en doet de arts vaak meteen zelf of de assistent. Zodra de beeldbelapplicatie ook geïntegreerd is in de webagenda dan zal alles nog efficiënter verlopen.

Testen

In totaal werd de nieuwe module bij vijf praktijken getest in combinatie met een beeldbelprogramma en diverse HIS’en. Ook huisarts Rogier Bos van huisartsenpraktijk Bloemgracht in Amsterdam is enthousiast: “Onze patiënten kunnen nu kiezen uit een online beeldbel- of een telefonische afspraak via de webagenda in OmniHis. Het is een mooie toevoeging in deze coronatijd om onze bereikbaarheid te vergroten!” 

Omnihis, het his van de toekomst

Door LHV uitgeroepen als meest gebruiksvriendelijke HIS (HuisartsInformatieSysteem - Cijfer 9,2 onderzoek 2016)

Contactgegevens

Kosterijland 70
3981 AJ Bunnik
0900-6664447 (0900-OMNIHIS)
info@omnihis.nl

Copyright © 2019-2020   Sitemap