OmniHis B.V.  Telefoon: 0900-6664447 (0900-OMNIHIS)   |  mijn.OmniHis.nl | Teamviewer Apple of Windows

OmniHis collega, Helma van der Linden, ontvangt prestigieuze VzVz award.

Afgelopen dinsdag 4 december heeft onze collega Helma van der Linden, hoofd Development van OmniHis, de eerste Connectoom-award gewonnen. Tijdens de netwerkdag van VZVZ ontving zij de prijs van VZVZ-bestuursvoorzitter Adriaan Blankenstein. We zijn dan ook trots op haar bijdrage in de zorg, en feliciteren haar met deze erkenning.

Met de uitreiking van de Connectoom wil VZVZ elk jaar mensen onderscheiden die vanuit hun persoonlijke motivatie een positieve bijdrage leveren aan gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg. Zo ook onze collega Helma, die zich persoonlijk heeft ingezet voor verbetering van gegevensuitwisseling in de zorg én promoveerde in de medische informatica op haar proefschrift ‘’Connecting health care professionals: studies on a generic ehr system framework’’.

Bij VZVZ is er rondom de betrokkenen van gegevensuitwisseling in de gezondheidszorg een heuse community ontstaan. Velen van hen willen de gezondheidszorg naar een hoger plan tillen. Onder ander door gegevensuitwisseling te verbeteren.
Om deze mensen een blijk van waardering te geven heeft VZVZ de Connectoom award in het leven geroepen, welke jaarlijks zal worden uitgereikt. Het Connectoom-comité, bestaande uit oud-winnaars van de prijs, zal uit vier genomineerde een winnaar kiezen.

Connectoom award 2018 Helma van der Linden ontvangt Connectoom award 2018
Foto: VZVZ

De genomineerden voor de Connectoom 2018 waren Albert Schreuder (productmanager Topicus Zorg), Sven Berkvens-Matthijsse (ontwikkelaar bij ZorgDoc), Victor Huijskens (apotheker Sint Maartenskliniek) en de uiteindelijke winnaar Helma van der Linden. Als hoofd Development bij OmniHis heeft zij volgens de jury “een onverwoestbare inzet getoond voor de AORTA-infrastructuur, ketenzorg, medicatieproces, dossieroverdracht en het bouwstenen-project.” Samen met Wim van Duuren van OmniHis maakt zij zich al jaren hard voor verbinding in de gezondheidszorg, “omdat verbinding noodzakelijk is voor de kwaliteit van zorg.”

Connectoom-award

De naam van de Connectoom-award is afgeleid van de in 2005 door Olaf Sporns bedachte term voor de complete kaart van de neurale verbindingen in de hersenen. Een mooie symbolische naam voor de award vond VZVZ, want het gaat immers om het faciliteren van communicatie via verbindingen én met de award worden mensen in het zonnetje gezet, die door wie ze zijn en wat ze doen verbindingen helpen leggen. Lees ook het bericht op VZVZ

 

Omnihis, het his van de toekomst

Door LHV uitgeroepen als meest gebruiksvriendelijke HIS (HuisartsInformatieSysteem - Cijfer 9,2 onderzoek 2016)

Contactgegevens

Kosterijland 70
3981 AJ Bunnik
0900-6664447 (0900-OMNIHIS)
info@omnihis.nl

Copyright © 2019-2020   Sitemap