OmniHis B.V.  Telefoon: 0900-6664447 (0900-OMNIHIS)   |  mijn.OmniHis.nl | Teamviewer Apple of Windows

OmniHis is klaar voor nieuwe richtlijnen van VECOZO

Wellicht is het u niet ontgaan dat de informatie uitwisseling met VECOZO vanaf 20 juni a.s. verandert. VECOZO’s nieuwe eisen van ICT-beveiligingsrichtlijnen maakt dat het vanaf die datum niet meer mogelijk is om gegevens met VECOZO uit te wisselen via de oude versies van het encryptieprotocol TLS (TLS1.0 en 1.1).

VECOZO vanaf 20 juni 2018 alleen nog te benaderen via TLS 1.2

Wat betekent dit voor u?

Dit houdt in dat alle OmniHisScipio gebruikers tot uiterlijk 20 juni 2018 hebben om controle uit te voeren op

  1. ) hun browser de TLS1.2 standaard ondersteund en
  2. ) of OmniHisScipio op de juiste versie draait.

Draait bij u de juiste versie en is uw browser goed ingesteld dan blijven de gegevensuitwisseling via zowel de VECOZO website als de VECOZO webservices mogelijk. Hieronder leest u hoe u kunt verifiëren of u aan de TLS 1.2 voldoet.

Communicatie via de VECOZO website

Voor degene die declareert via de website van VECOZO, zij dienen via een test na te gaan of de gebruikte browser TLS1.2 ondersteunt. Immers bij een aantal browsers (versies) geldt dat de ondersteuning voor TLS 1.2 niet standaard is ingesteld. In dat geval dient u de ondersteuning van TLS 1.2 zelf aan te zetten, of dat door uw systeem/netwerkbeheerder dit te laten doen.

Om te testen of uw browser TLS1.2 ondersteunt toetst u in de adresbalk de URL https://tstwww.vecozo.nl in, en drukt u op de enter-toets. Krijgt u de (test)website van VECOZO te zien? Dan werkt uw browser volgens de juiste standaarden van TLS 1.2. Ziet u de pagina niet? Pas dan uw browserinstellingen aan naar TLS 1.2. In de kennisbank van VECOZO vindt u voor de browsers Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome hiervoor een korte instructie. Ook kunt u via https://www.ssllabs.com/ssltest/viewMyClient.html inzien welke TLS instellingen uw browser nu heeft.

Communicatie via OmniHisScipio

Declareert u vanuit OmniHisScipio, dan dient u na te gaan welke versie u geïnstalleerd heeft. Hiervoor dient u minimaal op OmniHisScipio 4.0 te zitten met omnihisLsp.jar 1.5.1. U kunt dit controleren door naar Over OmniHisScipio te gaan en vervolgens op tabblad ScipioInfo te klikken. (Deze 1.5.1. javacomponent wordt gelijktijdig met de release OmniHisSipio 4.2 vrijgegeven. Deze installer zal in juni beschikbaar worden gesteld).

Wat is TLS?

TLS is het meest gebruikte protocol voor het beveiligen van verbindingen op internet. Het is een protocol voor het opzetten en gebruiken van een cryptografisch beveiligde verbinding tussen twee computersystemen: een cliënt en een server. TLS staat voor Transport Layer Security, en wordt voornamelijk gebruikt om te verifiëren of de gegevensuitwisseling via de gewenste server verloopt. VECOZO volgt de ICT-beveiligingsrichtlijnen voor TLS1.2 om de veiligheid van de gegevensuitwisseling via zowel de VECOZO website als de VECOZO webservices te kunnen waarborgen op het gebied van authenticatie, privacy en integriteit.

Omdat aangesloten VECOZO-klanten persoonlijke of anderszins vertrouwelijke informatie uitwisselen, is het van groot belang dat de gegevensuitwisseling via een veilige server plaatsvindt. Wanneer er gecommuniceerd wordt tussen server en gebruiker, zorgt TLS ervoor dat data niet kan worden afgeluisterd of vervalst. LS wordt gebruikt in een breed scala van toepassingen. Bekende voorbeelden zijn het webverkeer (HTTPS), e-mailverkeer (IMAP, SMTP over STARTTLS) en bepaalde typen virtual private network (VPN).

Omnihis, het his van de toekomst

Door LHV uitgeroepen als meest gebruiksvriendelijke HIS (HuisartsInformatieSysteem - Cijfer 9,2 onderzoek 2016)

Contactgegevens

Kosterijland 70
3981 AJ Bunnik
0900-6664447 (0900-OMNIHIS)
info@omnihis.nl

Copyright © 2019-2020   Sitemap