OmniHis B.V.  Telefoon: 0900-6664447 (0900-OMNIHIS)   |  mijn.OmniHis.nl | Teamviewer Apple of Windows

Tijdwinst voor huisartsen via LSP dossieroverdracht

3 oktober, NedHIS demodag – OmniHis is koploper op het gebied van LSP. Dit werd ook nog eens duidelijk tijdens de NedHIS demomiddag waar het nieuwe concept voor dossieroverdracht via LSP werd gedemonstreerd. OmniHis en Promedico lieten daar gezamenlijk in een PoC (proof of concept) zien hoe deze nieuwe vorm van dossieroverdracht binnen enkele minuten een dossier bij een ander HIS kan worden opgevraagd en probleemloos kan worden geïmporteerd. Deze demo werd goed door het publiek ontvangen, mede door de bewezen efficiëntie en gebruiksgemak.

Tijdwinst via LSP dossieroverdracht.
Het snel kunnen overdragen van dossiers is een enorme vooruitgang t.a.v. de oude manier van dossieroverdracht via MEDOVD (EPD-verhuisbericht). De huidige manier kost de huisartsenpraktijken onnodig veel tijd. Gemiddeld kost het overdragen van een dossier met MEDOVD zo’n 30 minuten werk om de ingelezen gegevens bruikbaar te maken voor het eigen systeem. In Nederland wordt er jaarlijks door zo ongeveer een half miljoen mensen van huisarts gewisseld. Dit leidt dus tot een kostenpost van 250.000 uur per jaar.

Tijdens de demonstratie lieten Helma van der Linden (Lead Architect bij OmniHis) en haar team eerst een leeg patiëntendossier in OmniHisScipio zien. Vervolgens kon zij met OmniHisScipio, via het LSP, het gevulde dossier van dezelfde patiënt uit Promedico-ASP opvragen. Deze import via LSP was binnen enkele minuten gerealiseerd. Ook omgekeerd lukte het Promedico-ASP om een dossier uit OmniHisScipio te halen. Zelfs een last-minute toevoeging werd mee uitgewisseld. Deze nieuwe manier van dossieroverdracht bespaart een Huisarts al snel zo’n 25 minuten per dossier.

Einde verhuisdossier via MEDOVD.
De dossieroverdracht via MEDOVD behoort tot de verleden tijd wanneer de ontwikkeling van de nieuwe vorm van dossieroverdracht is afgerond. De overdracht zal dan gaan verlopen via het LSP en bouwstenen: een toekomstbestendige oplossing waarmee veel sneller kan worden gewerkt. De oplossing gaat huisartsenpraktijken zo een hoop tijd besparen doordat moeiteloos dossiers kunnen worden opgevraagd, overgedragen en geïmporteerd. Let wel, de huisarts dient voor de nieuwe vorm van dossieroverdracht aangesloten te zijn op het LSP en de betrokken HISsen dienen hun pakket aangepast te hebben voor het gebruik van bouwstenen.

Meer over dit onderwerp.

Omnihis, het his van de toekomst

Door LHV uitgeroepen als meest gebruiksvriendelijke HIS (HuisartsInformatieSysteem - Cijfer 9,2 onderzoek 2016)

Contactgegevens

Kosterijland 70
3981 AJ Bunnik
0900-6664447 (0900-OMNIHIS)
info@omnihis.nl

Copyright © 2019-2020   Sitemap