Omnihis B.V.  Telefoon: 0900-6664447 (0900-OMNIHIS)   |  mijn.Omnihis.nl | Teamviewer Apple of Windows
eAfspraak, eConsult, eRecept, eDossier (eInzage en eLab).

Introduceer eHealth in uw praktijk met ePortaal diensten van Omnihis

Een recept online aanvragen of een email sturen aan de huisarts, deze vorm van eHealth en andere is mogelijk met de ePortaal diensten van Omnihis. Portaal diensten waarmee u nog beter bereikbaar bent voor uw patiënten.

Koppelbaar met vele systemen

Omnihis is een leverancier die graag met u mee- denkt maar bovenal bereid is met u naar de toekomst toe door te bouwen. Mede daarom lopen we al jaren voorop in landelijke, sectorale, regionale ontwikkelingen. Zoals o.a LSP-ketenzorg, Medicatieveiligheid, OPEN/Medmij. Ons systeem is immers koppelbaar met vele andere zorgstystemen. Zodat u met Omnihis Scipio optimaal kunt functioneren in het (regionale) zorgnetwerk. Zo ook met onze eDiensten. Hieronder enkele eDiensten kort beschreven. Wilt u meer weten download dan de brochure.

OPEN (Online dossier inzage)
Voor alle zorgverleners is het verplicht om vanaf 1 juli 2020 het medisch dossier aan patiënten digitaal beschikbaar stellen. Dit kan via een PGO (persoonlijk gezondheidsomgeving) of via een portaal (lees: praktijkwebsite of beschikbare webapp). Door aan OPEN deel te nemen (VIPP regeling voor de eerstelijnszorg), krijgen huisartsenpraktijken daar een financiële tegemoetkoming voor. Hiervoor moeten de huisartsenpraktijken zich wel bij MedMij aansluiten via een regionale coalitie. We u meedelen dat we volgens planning op 1 juli OPEN/digitaal inzage opleveren waarmee wij 1 van de eerste HISsen zullen zijn die dit op tijd realiseert. Wilt u weten wat dit voor uw pratktijk betekend. Schrijf u zich dan in voor een Online webinar over OPEN/Medmij d.d. 11 juni

Portaal leveranciers
Voor de koppeling tussen uw eigen praktijkwebsite en uw HIS Omnihis Scipio kunt u kiezen uit de verschillende leveranciers hieronder. U kiest zelf welke oplossing het beste bij uw praktijk past en wij zorgen voor een optimale samenwerking met uw HIS. Maakt u gebruik van een andere partij, vraag uw leverancier in hoeverre ze klaar zijn voor OPEN (online dossier inzage). 

 • Pharmeon

  Patiëntportaal Pharmeon

  Het patiëntportaal van Pharmeon is volledig geïntegreerd met Omnihis Scipio. De interactie met de patiënt is daarom niet alleen veilig en snel, maar ook heel efficiënt. Met het patiëntportaal van Pharmeon (tevens PGO) kunnen uw patiënten gebruik maken van de onderstaande eDiensten (eAfspraak, eConsult, eRecept) en vanaf 1 juli ook online inzage. Het patiëntportaal is integreerbaar op de website van uw praktijk en tevens bereikbaar via de app “Uw Zorg Online“. Kijk voor meer informatie op www.pharmeon.nl

 • ZorgRotonde

  Patiëntportaal ZorgRotonde

  ZorgRotonde is een interactieve webapplicatie gemaakt om communicatie tussen zorgverlener en patiënt uit te breiden en te vergemakkelijken met hedendaagse communicatiemogelijkheden. Naast een praktijkwebsite heeft u de mogelijkheid om online afspraken te maken heeft men ook de optie eConsult. Voor meer informatie bezoek de website van zorgrotonde.net

 • Doctena

  Afspraakportaal Doctena

  Doctena biedt gebruiksvriendelijke medische afspraakoplossingen waarmee uw praktijk tijdsbesparing en werkdrukvermindering rondom het agendabeheer behaalt. Door de integratie met Omnihis Scipio, blijft u gewoon in uw HIS werken. Met het afspraakportaal van Doctena profiteert u van online afspraken maken en betere vindbaarheid van uw praktijk via zoekmachines. De agendaportaal kan op uw eigen praktijk website worden aangeboden maar is ook via de website van Doctena benaderbaar. Kijk voor meer informatie op agenda.doctena.com


ePortaal diensten

De eRecept, eAfspraak, eConsult maken onderdeel uit van de ePortaal diensten van Omnihis. Deze vormen van eHealth zijn allemaal bestaande mogelijkheden en is nu ook nodig voor het OPEN programma. Daarnaast heeft het zich al positief bewezen dat het bijdraagt aan een betere bereikbaarheid van de zorg. Huisartsen in de lead. Meer tijd voor de patiënt. Nog niet klaar voor OPEN? Vraag vandaag nog een demo aan.

Omnihis eAfspraak

Via eAfspraak geeft u uw patiënten de mogelijkheid om rechtstreeks een afspraak te plannen in de Scipio praktijkagenda. Dit levert tijdswinst op voor uw assistente.

U houdt regie over de afspraken, omdat u zelf tijdblokken in de Scipio agenda reserveert. Alleen deze blokken zijn beschikbaar voor de patiënt om via eAfspraak een afspraak te maken. Zodra een patiënt een afspraak inplant, wordt deze direct in de agenda bijgewerkt. Bovendien kan uw assistente ook altijd nog een afspraak invullen in het gereserveerde tijdsblok.

Omnihis eConsult

De Omnihis eConsult module maakt het uw patiënten mogelijk om heel eenvoudig een eConsult bij u aan te vragen. Deze vraag wordt direct in Omnihis Scipio vastgelegd, waarna u zelf kunt bepalen wanneer u deze vraag beantwoordt. Een eenvoudig en overzichtelijk systeem, waardoor u tijd wint en toch uw patiënt kunt helpen!

Omnihis eRecept

Dagelijks wordt op praktijken de receptenlijn ingesproken. Bij het afluisteren van de lijn zet uw assistente het herhaalverzoek in Omnihis Scipio. De tijdsduur voor een dergelijke handeling kan met de dag verschillen, maar ligt al gauw boven een half uur per dag. Administratieve tijd die ook anders ingezet kan worden. Geef uw patiënt naast bellen en langskomen, de mogelijkheid om online hun recepten aan te vragen, zelfs direct uit hun actuele medicatielijst. Een tijdsvoordeel voor zowel uw assistent als voor uw patiënt.

Meer informatie nodig?

Voor meer informatie en de tarieven kunt u contact opnemen met de servicedesk op tel.nr. 0900 – 6664447 (8.00-17.30 uur) of via servicedesk@omnihis.nl.

Meer overtuiging nodig?
Lees dan de onze 7 redenen om over te stappen

Direct aanvragen?

Klik op de knop hierboven en vul het meldingsformulier in.
Omnihis, het his van de toekomst

Door LHV uitgeroepen als meest gebruiksvriendelijke HIS (HuisartsInformatieSysteem - Cijfer 9,2 onderzoek 2016)

Contactgegevens

Kosterijland 70
3981 AJ Bunnik
0900-6664447 (0900-OMNIHIS)
sales@omnihis.nl

Copyright © 2019-2020   Sitemap