OmniHis B.V.  Telefoon: 0900-6664447 (0900-OMNIHIS)   |  mijn.OmniHis.nl | Teamviewer Apple of Windows

Zeven ICT-leveranciers committeren zich aan het manifest Samen Vooruit

Samen met zes andere vooraanstaande ICT-leveranciers heeft de heer P. Smithjes namens OmniHis het datamanifest “Samen Vooruit” ondertekend.

De zeven ICT bedrijven sluiten zich aan bij een zeer brede coalitie van leveranciers en zorgpartijen die vinden dat medische data makkelijker en veilig moeten kunnen worden uitgewisseld. Afgelopen maandag, 9 december, hebben de ICT-leveranciers in de bijeenkomst van de Taskforce “Samen Vooruit” besproken hoe zij praktisch afspraken met elkaar gaan maken om onderlinge gegevensuitwisseling te verbeteren.

VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer: “Heel goed dat deze vooraanstaande ICT-bedrijven zich gaan inzetten voor onderlinge gegevensuitwisseling. Daarmee levert het bedrijfsleven een belangrijke bijdrage aan dat artsen en verpleegkundigen makkelijker beschikken over de medische data die zij voor hun belangrijke werk hard nodig hebben.

Hans de Boer heeft namens een brede coalitie van zorgorganisaties en bedrijfsleven aan minister Bruno Bruins het manifest aangeboden. In dit manifest “Samen Vooruit, voor gegevensuitwisseling in de zorg” conformeren de zeven ondertekenende ICT bedrijven zich aan drie hoofdprincipes:

  1. Open standaarden binnen open systemen zijn de norm. De ondertekenaars committeren zich aan deze standaarden en vragen de overheid een gelijk speelveld te creëren.
  2. Concurrentie op basis van producten en diensten met de medische data (en dus niet op basis van de gegevens zelf).
  3. Bij veilige identificatie moeten eenvoud van toegang, hoge beveiliging en aansluiting bij best practices voorop staan.

Achtergrondinformatie: het manifest Samen Vooruit vind je hier https://www.vno-ncw.nl/sites/default/files/nln19085_manifest_samen_vooruit_05.pdf. De lijst met alle actuele ondertekenaars vind je hier https://www.vno-ncw.nl/meer-informatie/manifest-samen-vooruit-ondertekenaars.

Omnihis, het his van de toekomst

Door LHV uitgeroepen als meest gebruiksvriendelijke HIS (HuisartsInformatieSysteem - Cijfer 9,2 onderzoek 2016)

Contactgegevens

Kosterijland 70
3981 AJ Bunnik
0900-6664447 (0900-OMNIHIS)
info@omnihis.nl

Copyright © 2019-2020   Sitemap